ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 16ου ΤΟΜΟΥ

Τον Αύγουστο του 2005, έγινε στη Νίσυρο η πρώτη παρουσίαση του 16ου τόμου των «ΝΙΣΥΡΙΑΚΩΝ», που ήταν αφιερωμένα στον μακαριστό πρώην Μητροπολίτη Κώου κυρόν Εμμανουήλ Καρπαθίου τον από Νισύρου εις αναγνώριση του τεράστιου συγγραφικού του έργου για την ιστορία και τη λαογραφία του νησιού μας, παρουσία του μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ.κ. Αιμιλιανού και του υπουργού Αιγαίου κ. Αριστ. Παυλίδη.

Η παρουσίαση έγινε από τους καθηγητάς του πανεπιστημίου Αθηνών κ.κ. Δ. Παπανικολάου, Ευθ. Λέκκα και Παρ. Νομικού και τον εκπαιδευτικό κ. Εμ. Σακελλαρίδη. Συντονιστής, ο πρόεδρος της Εταιρείας μας.

Ο τόμος περιέχει εκτενέστατα άρθρα των καθηγητών, προϊόν πολύχρονων ηφαιστειολογικών ερευνών στο χέρσο και υποθαλάσσιο χώρο της Νισύρου.

Ενδεικτικές είναι οι φωτογραφίες που παρατίθενται:

  • Η oμάδα της παρουσιάσεως, από αριστερά, η καθηγήτρια του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κα Παρ. Νομικού, ο επίσης καθηγητής του ιδίου τμήματος κ. Ευθ. Λέκκας, ο Πρόεδρος της Εταιρείας και επίσης καθηγητής του ιδίου τμήματος κ. Δημ. Παπανικολάου και ο εκπαιδευτικός κ. Εμ. Σακελλαρίδης.

  • Ο διεθνούς καταξιώσεως καθηγητής κ. Δημήτριος Παπανικολάου, παρουσιάζει τα αποτελέσματα των πολυετών ερευνών της επιστημονικής τους ομάδας στο χερσαίο και υποθαλλάσιο χώρο της Νισύρου, τα οποία δημοσιεύονται στον τόμο, με ταυτόγχρονη προβολή, φωτογραφικού υλικού.

  • Ο συντονιστής της παρουσιάσεως, Πρόεδρος της Εταιρείας κ. Κων. Δ. Χαρτοφύλης.

  • Ο υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αριστ. Παυλίδης απευθύνει τα συγχαρητήρια του προς την Εταιρεία για το πολιτιστικό της έργο.

  • Ο Μητροπολίτης Κώου-Νισύρου, κ. Αιμιλιανός αναφέρεται στην προσωπικότητα του τιμωμένου ιεράρχου και συγχαίρει την Εταιρεία για την πρωτοβουλία της.